mezoterapiadebrecen.hu
Mezoterápiás kezelések, bőrfiatalítás (anti-aging), ránctalanítás, revitalizálás, bőrfeszesítés, akné, pigmentfoltok, narancsbőr, terhességi és hízási csíkok kezelése, lokális zsírbontás, hajkezelés
LMB terápia
A hialuronsav

A hialuronsav egy fehérje, mely az emberi test természetes alkotórésze, minden szövetben megtalálható. Különösen nagy koncentrációban van jelen az ízületi porcban, a szívbillentyűkben, valamint a bőr sejtek közötti állományában. A sejtek közötti állományban lévő hialuronsav különleges szerkezeténél fogva nagy mennyiségű vizet képes megkötni, ezzel biztosítja a bőr feszességét, rugalmasságát. Az idősödő szervezet bőrének hialuronsav tartalma csökken, a bőr ezáltal veszít víztartalmából, így kevésbé feszes és ráncos lesz.

A hialuronsav emberi szervezetbe való bevitelére való törekvések (szájon át, bőrön krémek, kenőcsök formájában) a molekula nagyságának és elektromos töltésének köszönhetően rendre kudarcot vallottak. A kozmetika készítmények alapvető problémája, hogy hogyan győzzük le a bőr természetes védekező funkcióját, amely megakadályozza a hatóanyagok bejuttatását. Ezért például ha bekrémezzük a bőrünket, csak a legfelső elhalt réteget kezeljük, amely már nem képes megújulásra. Ilyenkor csak a bőr tüneti állapotán, szárazságérzeten, zsírosodáson javítunk, de igazi bőrmegújító hatást nem tudunk elérni, mivel a hatóanyagokat nem tudjuk bejuttatni kellő mélységbe, a probléma igazi forrásához.

Napjankban a hialuronsavat a bőr mélyebb rétegeibe tű nélküli mezoterápiával jutatthatjuk be. Így jóval eredményesebb és tartósabb hatást tudunk elérni, mint bármely más módszerrel (gyógyszerek szedése, krémezés, ultrahang, iontoforézis). Már az első kezelések során látványos és tartós eredményeket érhetünk el: a bőr feszesebb lesz, a ráncok elsimulnak, a hajszálerek és pigmentfoltok elhalványodnak. A szövetek hialuronsav tartalmának növekedése a hidratáció fokozódása révén a bőrt újra feszessé és simává, kellemes tapintatúvá teszi.